Kartoffel i en taco kan lyde lidt som stivelse med stivelse på. Det er denne taco, der jager Thomas Rode i hans værste palæo-mareridt. I al sin simple men velsmagende enkelthed er det bare et tortillabrød med lidt kartoffelmos og pyntet med salsa og spidskål. Åh ja, og så stegt sprød i rigeligt olie.
Det er svært lige at oversætte hvad det er. Måske en mexicansk pommesfrites på epo med en dårlig hårdag eller en kartoffelkroket på flugt fra det franske skattemyndigheder? En ting er sikkert, og det er, at det smager godt.
En friteret taco kaldes “taco dorado” og er nok inspirationen til de der hæslige chipsskaller fra Santa Maria. At der er nogen der overhovedet overvejer at spise de der smuldrende kiks er over min forstand. Enten er det et udtryk for dårlig smag eller uvidenhed, eller endog lidt af begge dele. This is the real stuff!
Ingredienser
- 500 g. kartofler, skrællede
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 30 g. smør
- 1/2 tsk. spidskommen, støt i morter
- Salt og peber
- 150 gram tomater, finthakket
- 2 jalapenos, finthakkede
- 1 fed hvidløg, finthakkede
- En dusk finthakket koriander
- Salt og peber
- 100 gram. Spidskål, fintsnittet
- 10 tortillaer
- 3 dl. neutral olie
Sådan gør du
- Kog kartoflerne til de er godt møre
- Mos kartoflerne med hvidløg, smør spidskommen
- Smag kartoffelmosen til med salt og peber
- Kom alle ingredienserne i en lille skål og bland. Salsaen skal være jævn, uden at ketchup
- Smag til med salt og peber
- Kom en spiseske kartoffelmos i hver tortilla og fold dem over, så du får en taco
- Varm olien op i en pande ved middel varme
- Steg tacoerne på panden i ca. 3-4 minutter eller til tacoen er blevet sprød
- Kom herefter lidt salsa og spidskål i hver taco og server
Signe O. | 4. august 2016
|
Muhahahah! Elsker Thomas Rode-kommentaren! 😉
Nåh ja, og taco’en ser ustyrligt god ud!