Denne messy dessert har været spist i århundreder, og skulle efter sigende være traditionel dessert ved Eton Colleges årlige cricket turnering.
Oprindelig vist kun med fløde og jordbær (eller banan). Senere kom marengsen til.

Man kan søde fløden med lidt sukker efter behag, men bruger man søde friske danske jordbær er det næsten ikke nødvendig.  Tilsæt også grofthakket hvid chokolade, ristede nødder eller andre bær eller frugter. Her har jeg kommet lidt frisk mynte ved, men det indgår ikke i originalen.

Eton mess – jordbærrod

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 150 gram sukker
  • 500 gram jordbær
  • korn fra en vaniljestang
  • 1/4 liter fløde
  • mynteblade

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive, vend lidt efter lidt sukkeret i mens du pisker til du opnår marengs-konsistens.
  • Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt mini-kys ud på bagepapir. Tør dem i ovnen i ca en halv time ved 60 grader. De skal være helt sprøde.
  • Pisk fløden næsten stiv med kornene fra en vaniljestang. Tilsæt friske jordbær i halve, mynteblade og et par håndfulde af de små marengs til fløden.
  • Server med det samme i dybe skåle.
http://raavarecirkus.dk/eton-mess-jordbaerrod/

etonmess3

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top