Et slag for den hjemmelavede koldskål med hjemmebagte kammerjunker

Det er næsten for fjollet at gengive en opskrift på koldskål, som ethvert (dansk) barn kan lave med bind for øjnene. Alligevel vil vi gerne slå et slag for den hjemmelavede koldskål, som efterhånden er ved at blive fortrængt af den færdigblandede supermarkeds-version serveret med tørre småkager fra Bisca med vaniljearoma og konserveringsmidler.

Danskerne indtager 10 millioner liter koldskål om året, kunne man læse for nyligt, hvoraf en ikke ubetydelig del må formodes at være af den færdigblandede slags. Den rigtige hjemmelavede koldskål smager heldigvis så mange gange bedre, og er ikke sport svær at lave, at når først man har fået smag for det, gider man ikke det færdigblandede alternativ.

Rigtige kammerjunker er bagt på smør, sukker og mel og får sin fine tone fra citronskal og vanilje.

Koldskål

  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker (eller efter smag)
  • Reven citronskal fra 1 citron
  • 1 liter kærnemælk

Sådan gør du
Pisk æggeblommerne lyse med sukker. Tilsæt kærnemælk og citronskal. Færdigt arbejde!

Hjemmebagte kammerjunkere

  • 250 gram mel
  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • 1 vaniliestang
  • Reven skal fra en citron

Sådan gør du
Bland sukker, mel og smør til det får en smuldrende konsistens. Tilsæt citronskal og vaniliekorn. Saml dejen hurtigt med ægget og tilsæt mælken. Dejen skal være fast, men samtidig så blød at du kan rulle den ud.
Rul dejen ud til pølser og skær pølserne i skiver – ca 2 cm bredde. Læg dem på bagepapir og bag direkte i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter til de er lysebrune.

Det skal du høre til:
Torben Steno med “Hvad gør vi med Frank”

TIP 1: Kammerjunker kan laves med de ting du har i skabene. Ingen vanilje? Bag dem alligevel…

20120813-223430.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top