Tænk engang hvis man kunne give sin sovs mere kødsmag, end selv den mest forkælede wagyu-ko, der har fået sin vilje hele livet. Det kan du nu… Med marvsauce!
Har du aldrig spist marv før, har du snydt dig selv for en oplevelse, der nærmer sig trøfler og kaviar. Marv er som at spise dyrets sjæl, der er ikke noget over og intet ved siden af. Herhjemme har vi altid trøfler og marvpiber på frys, og det er ikke for sjov. Vi tager marv seriøst!
Det er efterhånden længe siden, men vi lavede marvsauce med tilbehør nytårsaften, som hovednummeret efter en skudefuld østers. Reaktionen var ikke til at tage fejl af.

yummmm!

 

Du skal bruge:
2 pæne entrecote på ca. 200 g.
1 stor kejserhat eller anden form for svampe efter eget valg
2 marvpiber på 5 cm. stk.
2 dl. kraftigt nedkogt oksefond
2 løg, hakket
Lidt smør
1 dl. hvidvin
1/2 dl. Nolly Prat
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. Dijon sennep
1/2 citron
1 bundt Estragon
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at tage bøfferne ud af køleskabet, så den kan nå at få stuetemperatur inden den skal steges. Læg marvpiberne i iskoldt vand i 15 minutter, for at fjerne eventuelle urenheder. Prik så forsigtigt du kan, marven ud af benene. Stykkerne skal være så hele som muligt. Skær marven i mindre stykker.

Start med at sautere løg i smørret, i en kasserrolle i 7-8 minutter. Tilsæt herefter estragon (gem lidt til pynt), hvidvin og Nolly Prat, og kog det ned til en trejdedel. Sigt løg og estragon fra og tilsæt sennep og rør grundigt i saucen, til al sennep er opløst. Kom herefter oksefond i. Sørg for at saucen ikke bulderkoger, men kun lige simre. Smag saucen til med eddike, citronsaft, salt og peber. Saucen skal være lidt til den syrlige side, da marven er ret fed.

Giv bøfferne lidt salt og peber og brun den på en glohed pande med lidt olie. Giv bøfferne 2-3 minutter på hver side eller mere hvis du er til sålelæder. lad bøfferne hvile i 5 minutter. Steg også kejserhattene på skærfladen i 5 minutter.

Lige inden servering kommes marvstykkerne i den lune sauce. Server bøfferne med kejserhat, marvsauce og pynt med estragon.

bouef_marvsauce2

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top