Entrecôte maitre d´hôtel

Maitre d´hôtel er en klassisk kryddersmør, som serveres til grillet fisk og stegt kød.
Maitre d´hôtel er også navnet på “overtjeneren” i det franske køkken, og er ham der svinger pisken over tjenerne og gør retterne klar ved bordet, som eks. at flambere bøffen, skære kyllingen for osv.
Gætter på at det er derfra retten har fået sit navn – den er nemlig så nem, at overbutleren kan give køkkenet fri.

Retten smager proportionelt med råvarernes kvalitet. Af samme grund kan vi kun anbefale at du kigger forbi din (gode) slagter og bestiller et par velhængte, fedtmarmormorede bøffer.

  • Gode entrecote-bøffer
  • 100 gram smør
  • En stor dusk persille
  • En mindre dusk estragon
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk sherryeddike
  • Lidt ctronsaft og skal fra 1 citron
  • Salt og peber

Sådan laver du entrecôte maitre d´hôtel:
Lad smørret blive blødt på køkkenbordet før du arbejder med det. Hak krydderurterne fint, bland det med smørret, sennep, eddiken, lidt salt og peber og lidt citronsaft. Ælt smørret godt, så smagene bliver fordelt. Tril smørret til en pølse, og pak det ind i husholdningsfilm. Læg den på køl eller i fryseren nogle timer.
Steg bøfferne på en varm pande ca 3-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Server kødet med skiver af smørret og selvfølgelig med hjemmelavede pommes frites til.

TIP 1 : Smør, citron, estragon…lyder det bekendt? Hvis du ikke har mod på den ægte bearnaise, bliver det her faktisk til en sauce, der smagsmæssigt ligner til forveksling.

 

20130313-100613.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top