Enseladilla rusa – russisk salat på spansk

Der er russisk salat, som vi kender det i Danmark, med rødbeder og peberrod. Og så er der russisk salat på spansk, som ret beset minder mere om vores italienske salat.
Her til lands er salaternes geografiske navnesammenfald vist noget at gøre med de farver, som fremtræder når man kigger ned i skålen. I Spanien har Enseladilla rusa sit navn, fordi de egentlig er en russisk ret, opfundet af en frisk fyr ved navn Olivier, hvorfor retten indimellem også optræder under navnet Salad Olivier.

Russisk salat optræder på de fleste catalanske tapaskort, og en tapasret som vi altid bestiller som noget af det første, når vi får chancen.

  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 2 dl smagsneutral olie
  • salt og peber
  • 2 gulerødder
  • 3 mellemstore kartofler
  • 1 dl ærter
  • 1 dåse tun
  • 2 æg
  • 1 håndfuld udstenede sorte oliven

Sådan gør du:
Pisk en mayonaise ved at røre æg, sennep, eddike og lidt salt og peber sammen.
Kom et par dråber olie ved mens du pisker. Tilsæt olien lidt efter lidt mens du pisker og indtil det hele emulgerer
Skræl gulerødder og kartofler og kog dem møre i rigeligt vand. Køl dem af og skær dem i små tern.
Kog æggene i ca 7-8 minutter til de er hårdkogte. Køl dem af og skær dem i tern.
Bland mayonnaise med ærter, gulerødder, kartofler, æg, oliven i ringe og tun fra dåse.

Server med brød.

Ensilada russa

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top