En english muffin er ikke en engelsk opfindelse, men opfundet i USA af en engelsk immigrant ved navn Samuel Bath Thomas 1880’erne. Navnet english muffin bruges for at distancere den fra kagen ved navn muffin.
Typisk spises den til morgenmad med syltetøj eller bruges som base for en Eggs Benedict – en halv muffin med et pocheret æg, kogt skinke og hollandaisesauce.
English muffins
Ingredienser
- 370 g. mel
- 20 g. gær
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 50 g. blødt smør
- 1 æg
- 170 g. mælk
- Polenta
Sådan gør du
- Start med at blande alt, undtagen mel i en skål.
- Rør i skålen, indtil gæren, salt og sukker er godt opløst.
- Tilsæt herefter mel. Mængden af mel skal evt. justeres, da æg kan have forskellig størrelse og derfor har indvirkning på mængden af væske i dejen.
- Ælt dejen grundigt - 10 min på en røremaskine eller 20 minutter med rugbrødsmotoren.
- Til dejen til hævning i 2 timer.
- Når dejen er hævet færdig, rulles den ud i en lag på 2,5-3 m. tykkelse.
- Med en udstikker i selvvalgt størrelse, udstikkes muffinsene (jeg bruger en 6 cm. udstikker).
- Strø noget polenta på en skive bagepapir og placer hver muffin ovenpå polentaen og slut af med at drysse mere polenta ovenpå muffinsene.
- Efterhæv muffinsene i 45-60 minutter.
- Bag herefter dem på en pande ved lav varme. De skal have 5-6 minutter på hver side.