Morgenmad siges at være dagens vigtigste måltid. Det ved jeg nu ikke om er sandt, men jeg er af den holdning, at dagens første måltid skal og bør tages seriøst. Især hvis man har nogen man gerne vil forkæle eller gerne vil behandle sig selv godt.

Eggs Benedict er morgenmad i luksusklassen. English muffin med smør, pocheret æg, kogt skinke og hollandaisesauce med et solidt drys purløg. Så enkelt kan det gøres.

Navnet Eggs Benedict er der en vis uenighed omkring. Ifølge den mest populære historie, skulle det være Wall Street børsmægleren Lemuel Benedict, der med en seriøs gang morgentømmermænd var væltet ind på Waldorf Hotel. Her bestilte han smurt toastbrød, et pocheret æg, bacon og en “hooker” hollandaisesauce. Denne kombination skulle så være videreudviklet til versionen med en bolle og kogt stinke, fremfor toastbrød og bacon.

Andre historier går på at det skulle være pave Benedict XIII, som skulle være ophavsmanden eller, at kokken Charles Ranhofer i 1860’erne lavede retten til Mrs. LeGrand Benedict. Med lidt søgen på det store interweb, kan man finde mange flere myter om rettens oprindelse.

Eggs Benedict findes også I et utal versioner. Bl.a. Eggs Florintine hvor skinken er erstattet af spinat eller Eggs Blackstone hvor skinken er erstattet af bacon og en skive tomat. Man kan enten holde sig tro mod den originale eller overveje om lidt spinat eller tomat ikke ville klæde den ellers meget overdådige ret meget godt.

En engelsk muffin minder mest om en dansk fødselsdagsbolle, da den er lavet med æg, smør og lidt sukker. Hvis man nu alligevel skal bage fødselsdagsboller… Forskellen er bare formen. En engelsk muffin er flad fordi den er bagt på en pande.

Lad nu være med at springe over det laveste gærde og købe bollerne i den mest tavelige supermarkedsversion – bag dem selv. Hold dig fra Knorr pulver og lav din egen hollandaise og køb en ordentlig kogt skinke, ikke hamburgerryg tapet sammen af kødklister.

Jeg pocherer mine æg på en lidt husmoderlig måde. Det forgår ved at pakke de rå æg ind i husholdningsfilm (et lille tip fra den første Noma kogebog).

Inden du går i gang med din Eggs Benedict, så sørg for at du har alt klar, så du kun skal koncentrerer dig om at pochere dine æg og lave den hollandaise. Jeg plejer at starte med hollandaisen, som du kan se hvordan du laver her og så holde den varm i vandbadet, mens æggene pocheres.

Eggs Benedict

Ingredienser

  • En hjemmebagt engelsk muffin eller 2 underdele af alm. boller
  • Smør
  • 2 øko. æg
  • Lidt trøffelolie
  • 2 skiver god kogt skinke
  • Purløg
  • Hollandaisesauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rist skærsiden af dine english muffins.
  • Fyld en lille gryde med vand og bring det i kog. Det skal simre, ikke bulderkoge.
  • Imens klargøres æggene til pochering. I to kopper puttes husholdningsfilm i, så det stikker lidt ud over kanten.
  • Dryp en lille teskefuld trøffelolie I hver kop.
  • Kom nu et æg (uden skald) i hver kop med lidt salt peber og forsegl pakkerne ved at rulle toppen sammen.
  • Smid nu pakkerne I det det simrende vand i 4 minutter eller til æggehviden er kogauleret.
  • Imens smørres bollerne med smør og purløg hakkes fint.
  • Læg hver bolle på en tallerken og kom en skive skinke ovenpå
  • Placer det pocherede æg oven på skinken.
  • Slut at med en venlig portion hollandaise og drys med purløg.

Note

Server gerne et glas champagne til.

http://raavarecirkus.dk/eggs-benedict/

benedict2

 

 

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comments
  • Den hollandaise har den helt rette konsistens. Mmmm den ser god ud.

    Det er virkeligt favorit-morgenmaden-til-dage-med-overskud.

    Thomas

    • Jeps – vi må snart byde på en killer-brunch, hvor der kan indgå sådan en.

Top