Når jeg er udenfor i længere tid, f.eks. på fisketur og det sner eller regner, så drømmer jeg kun om én ting, og det er at komme hjem til en varm omgang Dublin coddle. Faktisk er jeg så vild med min Dublin coddle, at jeg af og til i feburer måned lufter hund kun iført shorts, for derefter at komme hjem og nyde følelsen af, hvordan en gang varm Dublin coddle luner.
Jo jo, nogle af naboerne kigger lidt, når man kommer traskende, men man må lide for gastronomien. Det er noget med at skabe en autencitet omkring måltidet. Vi kan vist alle sammen blive enige om, at en pizza smager bedre i Napoli end den gør på et kollegieværelse i Danmark, ikke pga. GPS-koordinaterne men fordi stemningen er anderledes.
På samme måde er det en stemning af at have mærket elementernes rasen (nede ved put ‘n’ take-søen) og ens fysik presset til det yderste (af at åbne en dåseøl med kolde fingre), der gør en Dublin coddle så god og lunende.

Nok snik-snak – her er en virkelig god opskrift:

Dublin Coddle

Ingredienser

  • 150 g. bacon
  • Tørsaltet, i grove tern
  • 300 g. kålpølser, i mindre stykker
  • 3 løg, grofthakket
  • 500 g. kartofler, skrællede og i grove stykker
  • 3 dl. hønse eller svinefond
  • Lidt timian
  • 2 laurbærblade
  • Et bundt persille, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Svits baconen og kålpølserne i en stor gryde.
  • Når baconen har smidt en del af fedtet og her begyndt at brune, kommes løg ved, som skal blive søde og bløde.
  • Kom herefter kartofler og fond i og lav en lille buket, ved at binde timian og laurbærblade sammen. Lad det simre let under låg, indtil kartoflerne er møre.
  • Navnet coddle kommer fra et eller andet obskurt verbum, som betyder at koge i vand lige under kogepunktet, hvilket er lige hvad det skal.
  • Smid halvdelen af persillen i gryden når kartoflerne er møre og smag til med salt og peber.
  • Server med den resterende persille oven på og lidt sodabrød on the side.

Note

Hvis man vil være lidt kreativ, er det helt legalt og efter alle kunstens regler, at tilsætte retten kogt korn og ramsløg.

http://raavarecirkus.dk/dublin-coddle/

 

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top