Drømmemuffins fra Brovst

Drømmekagen er slet ikke fra Brovst. Men dansk er den trods alt, også før AMO fik fingrene i den og gjorde den til en husmoderklassiker i de glade 60ere, hvor kager begyndte at blive hældt ud af  kartonæsker.

Den er nu så nem at lave, at det ikke kan betale sig at købe færdig. Jeg laver altid dobbelt op på det snaskede kokos-topping og her har jeg bagt den i muffinsforme som giver en god størrelse. Her bliver ca. 20 store muffins.

  • 3 æg
  • 300 gram sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 50 gram smør
  • 2 dl mælk
  • 250 gram mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 gram kokos
  • 200 gram smør
  • 400 gram brun farin

Sådan laver du drømmekage:
Pisk sukker, vanilje og æg til en fyldig æggesnaps. Smelt smørret og hæld det kolde mælk i. Hæld blandingen ned til æggene, når den er kølet godt af. Pisk mel og bagepulver i dejen.
Smør en form –  eller ca. 20 muffinsforme med smør og drys med sukker. Kom dejen halvvejs op til kanten. Bag ved 180 grader i ca 20 minutter.
Imens laver du toppingen: Smelt smør og brun farin. Kom kokos ved og rør godt rundt – tilsæt evt lidt mælk hvis den bliver for sej.
Når kagerne kommer ud af ovnen, fordeler du kokosmassen på kagerne og smider dem tilbage i ovnen yderligere 5 minutter.
Lad dem køle helt af før servering.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top