Der er gået lidt mode i doughnuts, og deciderede forretninger, der har specialiseret sig i de sukkerglaserede kager, skyder op her og der. Det er bestemt ikke svært at lave selv. Kan du lave en fødselsdagsbolledej og kan du betjene en udstikkerform, så er du ret godt kørende.
Kagerne er bedst nybagte. Som med det meste gærbrød, går lidt af det sjove af dem dagen efter. Er du kommet til at lave en lidt for stor portion, kan du dog sagtens lune dem i ovnen ved 160 grader dagen efter – så smager de stadig godt til kop kaffe.
Det her er bare en grundopskrift – gå selv amok med pynt, glasur eller fyld dem med syltetøj, cremer eller frugt.
Til denne opskrift bliver der ca. 12-15 stk. 

Doughnuts

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 2 1/2 dl mælk
  • 20 gram gær
  • Skal fra 1 citron
  • Korn fra en vaniljestang
  • 2 store æg
  • 100 gram sukker
  • 500 gram mel
  • Olie til friturestegning
  • Flormelis til glasur
  • 1 dl sukker til frosting
  • 2 spsk kanel til frosting
  • Frysetørrede hindbær til pynt

Sådan gør du

  • Smelt smørret og kom mælken i
  • Når væsken er fingervarm kommer du gæren i og rører den ud heri.
  • Tilsæt sukker, citron og vanilje
  • Rør ægget ud i dejen og tilsæt mel
  • Lad dejen hæve i 1 1/2 time
  • Rul dejen ud til ca 3 cm tykkelse
  • Udstik ringe på ca 12 cm i diameter
  • Brug en mindre udstikker til at udstikke et hul i midten
  • Lad kagerne hæve på bordet i 20 minutters tid
  • Varm olien til 180 grader og friter kagerne i nogle minutter til de svulmer op og bliver gyldne
  • Dyp straks halvdelen i sukker vendt med kanel
  • Den anden del dypper du i glasur lavet af flormelis og drysser med frysetørrede hindbær
http://raavarecirkus.dk/doughnuts/

doughnut2

doughnut1

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top