Dhal er grundkost i Indien. Dels fordi det er billig, sundt og vegetarisk, men også fordi det smager ganske hæderligt. Indrømmet, jeg ville hellere sætte tænderne i en grillet cotes de boeuf. Når det så er skrevet, har pengepungen, CO2 niveauet, koen og vægten godt af, at man en engang imellem tager et vegetarmåltid af den billige slags.
Denne uge kører vi lavbudget-kost på bloggen, hvor vi spiser low-carb, dyrevenlig mad for under 150 kroner om ugen. Vi kalder det “cheapass”.

Denne opskrift er på en meget basal, version som i sig selv er ganske god, men sagtens kan piftes op af ingefær, spidskommen, tørret og frisk koriander, samt mere chili. Det er helt op til dig selv, din ugebudget og hvad du har stående på hylderne.

Og ja – det er da sørme hvedemel, de er lavet af, de der chapati, der så fint ligger ved siden af linse-retten. Det er da ikke særlig kulhydrat-fattigt?
Nej, men uden friske krydderurter, kølende creme fraiche og alt det andet lækre, vi normalt ville tilføje sådan en ret, trængte den bare lige til et minimum af luksus – det blev så til et par frisklavede fladbrød.

Du skal bruge:
100 g. røde linser
1 ds. flåede tomater
250 g. frossen spinat
1 dl. olie
1 løg, grofthakket
3 fed hvidløg, hakket
1 chili, hakket
salt
Evt. 1 tsk. spidskommen, 3 cm. ingefær, 1 tsk. koriander

1 dl. vand
180 g. mel
Et nip salt

Sådan gør du:
Kom olien i en gryde og varm olien op ved middel varme. Kom løg, chili og hvidløg (evt. spidskommen, ingefær og koriander) i gryden og svits til løget er blødt og sødt. Tilsæt herefter linser, dåsetomat, spinat.

Fyld den tomme dåse fra dåsetomaterne halvt op med vand og hæld det ligeledes i gryden. Lad det hele simre indtil linserne er godt møre. Tiden afhænger af hvor gamle linserne er, men 20 minutter er et godt bud. Konsistensen skal være som en stuvning. Det skal ikke være en fast linsegrød, men heller ikke en suppe. Smag til med salt.

Mens dalen simre, æltes mel, salt og vand sammen, fordeles i 6 kugler og rulles tyndt ud (ca. 2-3 mm.). Varm en pande godt op og giv chapatierne 1 minut på hver side eller til de har fået små brune pletter men stadig er bløde og bøjelige.

Cheapass

 

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top