Pizza vongole er hvertfald ikke en pizza du støder på på Dominos. Pizzaen lader til at være ret hot i USA, hvor den er på utallige menukort og tilsvarende madblogs. Der er tale om en ret raffineret pizza, hvis man da ellers kan bruge det ord om en pizza! Og sågar en deeppan af slagsen.

  • 10 gram gær
  • 300 ml vand
  • 1 spsk salt
  • 400 gram hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 kg vongole/hjertemuslinger – rengjorte og klargjorte
  • 1 kugle bøffelmozerella
  • 1 lille rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • En lille håndfuld persille
  • 1/4 dl olivenolie
  • Rød basilikum

Sådan gør du: 
Start med at lave en god pizzadej ved at ælte vand, gær, mel, olivenolie og salt. Stil den til hævning et par timer inden brug.
Smør en deep-pan der kan tåle at gå i ovnen med lidt olivenolie. Fordel dejen i panden – den skal gå til kant, men ikke op ad kanten.
Lav en krydderolie ved at blande olivenolie med finthakket hvidløg og finthakket persille. Smør bunden med et par spsk krydderolie og forbag pizzaen ved 200 grader i ca 3-4 minutter eller til den begynder at hæve lidt op,
Fordel osten på pizzaen og giv den yderligere et par minutter til pizzaen er lys gylden og gennembagt.
Fordel muslingerne på pizzaen og bag den til de begynder at åbne sig.
Tag pizzaen ud og drys med finthakket chili og basilikum.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top