Deep-pan pizza med tomat, bacon og blå ost

Efter sigende blev deep-pan pizzaen opfundet, fordi de italienske migranter havde vældig svært ved at skaffe en ordentlig stenovn i guds eget land.
Den kræver nu stadig at der er er varmt som ind i helvede i ovnen. Så skal den nok blive fin.

Lav en god pizzadej – F-eks denne her, som du lader hæve i en times tid inden brug.
OBS: Dejen er nok til 3-4 pizzaer, men fyldet er kun til enkelt (Så kan du nemlig vælge at lave et par forskellige)

  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • Ca. 500 gram hvedemel (gerne halv alm. hvedemel og halv ipo 00)
  • 2-3 spsk. olivenolie

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds. tomat
  • 1 spsk. sukker
  • Timian

Fyld:

  • Et halvt løg
  • 1 kugle mozerella
  • En skive god tørsaltet bacon
  • Lidt blåskimmelost
  • Timian

Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på fuld blus. Mens ovnen varmer op kan du lave en allround tomatsauce. Svits løg og hvidløg i en gryde i lidt olie. Tilsæt tomaten og kog det lidt ind. Blend, smag til med sukker, salt, peber og timian.
Smør en pande der kan tåle at gå i ovnen med olivenolie (Her kan tarte-tatin fint blive luftet)
Fordel lidt dej i bunden – den skal være noget tykkere end en alm. pizza – måske to cm.
Fordel tomatsaucen på bunden, og forbag pizzaen i et par minutter.
Tag den ud og fordel osten, bacon og løget på bunden. Bag til den er bagt – nogle minutter – og drys med timian.
Deeppan

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top