De ultimative hotdog-brød

Jeg har længe søgt efter at finde en opskrift på de perfekte hotdog-brød. På et tidspunkt faldt jeg over YouTube kanalen Chefsteps. Der fandt jeg en opskrift på sliders-boller, som jeg justerede lidt på for at få dem til at blive til hotdog-brød. Chefsteps er i øvrigt et super genialt sted at lære nye tips og tricks. Det kan kun anbefales at tage et smut forbi.
Der skal 50 g. sukker i, hvilket gør dem relativt søde og spiselige for det amerikanske publikum. Hvis man ikke har en sød tand, kan 25 g. af sukkeret, erstattes af mel.
Opskriften indebære også brugen af amylase. Amylase findes naturligt i korn (og spyt), men i et begrænset omfang. Det er ret snedigt at smide i en bolledej, da amylase nedbryder stivelse (amylose og amylopektin), til maltose. Smart, for så holder gæren en lidt større fest, end den ellers ville. Men alt det er du sikkert ligeglad med og er mere interesseret i, hvor man så skaffer amylase, right? Alfa-amylase kan købes hos Maltbazaren og andre ølbrygger-bikse.

Dejen er ret blød og tricket er, at man efter æltningen stiller dejen på køl i et ildfast fad, hvor man lige gør dejen flad, så den køler hurtigere. Den kolde dej er lettere at arbejde med, men hvis du fedter for meget med den, bliver den varm og klistret. Så er der ikke andet at gøre, end at køle den af igen. Under udrulningen skal der ikke bruges mel eller andet – kun snappe fingre.

Hvis man skal lave en Chicago-style hot dog, skal man bare lige drysse brødene med lidt birkes. Når brødene er bagte, skal de ikke brækkes fra hinanden, men skæres. På den måde får man holde hotdogs der er pænere og som står bedre. (Okay, billedet er ikke så retvisende – kald det erfaring….)
Det er bedst at lave brødene dagen i forvejen, da de har rigtigt godt af at ligge en dags tid i en pose,efter afkøling. På den måde, får man en blødere og mere sej overflade på bollerne.

 

De ultimative sliders-boller
Cuisine: American
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 450 g. hvedemel
  • 290 g. sødmælk
  • 75 g. smør
  • 50 g. sukker
  • 7 g. gær
  • 8 g. salt
  • 2 g. amylase
  • 1 æg
  • 50 g. sødmælk
  • (Birkes)
Instructions
  1. Bland mælk, sukker, gær og amylase sammen i røremaskinens skål og rør indtil gær og sukker er opløst.
  2. Tilføj salt og mel. Melet må gerne kommes i af flere omgange.
  3. Kom herefter smørret i og lad røremaskinen køre i 20 minutter.
  4. Dejen har nu en blød voksagtig konsistens – det er ikke en fejl. Kom dejen over i en ildfastfad, kom folie over og sæt dejen på køl i minimum én time.
  5. Tag dejen ud af køleskabet. Brug en saks til at klippe stykker af dejen på 60 g. Pas på med at håndtere dejen for meget.
  6. Rul hver dejklump ud i 8 cm. lange pølser oh placer dem på noget bagepapir i et ildfastfad, med 5 mm. mellemrum.
  7. Pisk ægget og de 50 g. mælk sammen og pensel/spray brødene med penslingen.
  8. (drys brødemne med birkes, hvis du skal lave Chicago-style buns)
  9. Dæk fadet med folie og lad brødene hæve til dobbeltstørrelse.
  10. Forvarm ovnen til 175 grader.
  11. Fjern folien fra fadet og pak fadet godt ind i sølvpapir.
  12. Bag brødene i 40 minutter.
  13. Fjern sølvpapiret og bag brødene i yderligere 10 minutter eller til de har fået lidt farve.

polsbrod2

 

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comments
Top