For nyligt havde jeg købt en fantastisk god gedefriskost, nogle super dejlige løg fra lammefjorden og en gang hjemmelavet butterdej, som jeg en onsdag aften lige lavede. Underforstået:
I køleskabet havde jeg noget knap-så-frisk frisk gedeost, der var ved at blive småmuggent, nogle løg der var ved at spire som var det forår, samt lidt købe-butterdej, der legede gemmeleg bagerst i frysere.

Tærten er så pisseenkel at lave, så selv den dummeste damebladsredaktør ville kunne få noget meningsfuldt ud af den (min definition af damebladsopskrifter).

Du skal bruge:
3 mellemstore løg
100 g. gedefriskost
1 kvist rosmarin
1 spsk. honning
2 plader købe-butterdej (fordi jeg ikke fatter at lave det selv)
Lidt smør og olie
Salt og peber

Sådan gør du:
Find en lille pande frem. Kom en pæn klat smør, lidt olivenolie, rosmarin og honning på panden og varm den op til lige under middel varme. Halver løgene og pil skallen af. Skær det absolut nederste af roden af og snit hver halve løg i 3 både, således at løget stadig hænger sammen ved roden.

Kom løgbådende på på panden og svits dem i 10 minutter. Vend dem én gang undervejs. Kom så gedeosten på i små klumper oven på løgene og drys generøst med salt og peber. Rul butterdejen ud, så den passer med pandens størrelse og løg butterdejen ovenpå løg og gedeosten.

Smid panden ind i en forvarmet ovn ved 200 grader, til butterdejen er blevet gylden. Vend hele herligheden ud på en tallerken, ved først at lægge en tallerken ovenpå panden og vend det hele 180 grader.

Nu skulle du gerne havde en fin lille tærte på en fin lille tallerken som du kan servere for dine fine, små veninder. Hvis det skal være endnu mere skønt og fin, så giv en klat ikke for fed cremefraiche og en fantastisk salat til.

Løg og gedeost tarte tatin

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top