Dhal Curry er indisk linsegrød. Den får man nok ikke mange danske mænd og koner til at hoppe på! Og helt ærligt, så lyder det noget frelst og helseflipperagtig, men giv det en chance. For ud over at det er sundt, proteinrigt og billigt mad, er det også rigtig lækkert på en kold torsdag aften.

Linser har ligesom bønner, en endens til at være relativt billige i en øko-version. Når nu hovedingredienserne i denne dahl er linser, flåede tomater og løg, så er der ikke mange undskyldninger for at gå øko. Alt i alt er denne ret øko-approved – hvilket er vores officielle deklaration af opskrifter der billig og simpelt, kan blive over 70 % økologisk.

Grundingridienser:

3 dl. røde linser
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fintrevet
100 g. frisk spinat
50 g. smør eller ghee
6 dl. grøntsagsfond
1 ds. flåede tomater
1 spsk. koriander
1 tommel ingefær, revet
1/2 spsk. spidskommen
2 birdseye chilier, fint hakket
Frisk koriander
Salt

Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg og svits i en gryde. Når løgene er bløde, kommes chili, spidskommen og korriander i og rist lidt igennem. Tilsæt så linser, fond, ingefær og flåede tomater. Kog – og rør rundt- til du får en blød og lækker linsegrød. Den skal være tyndtflydende – lidt som en god risotto og linserne skal være helt møre.

Server med masser af frisk koriander og spis brød til (chapati eller Aloo Partah) and that’s it folks!

Dahl-Curry-2

 

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top