Crostini med svampe, figner og portvin

Flødestuvede svampe er altid lækkert. Og denne her kan du roligt gange med ti!
De søde og frugtige figner og portvinen passer suverænt godt til svampene.


Denne opskrift er nok til en lille forret eller en stor hapser til fire personer.

  • 150 gram svampe
  • 3 skiver tørsaltet bacon skåret i mindre tern
  • 1 løg – finthakket
  • En lille håndfuld tørrede figner, skåret i mindre bider
  • Olivenolie
  • 1 dl portvin
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk frugteddike
  • Salt og peber
  • Lidt timian
  • Nogle tynde skiver flutes eller hvidt brød

Sådan gør du:
Læg fignerne i blød i portvinen en halv time.
Rist brød-skiverne i lidt olivenolie på begge sider, til de er gyldne og sprøde Læg dem til side.
Sauter løg i lidt olie. Kom bacon og svampe ved og steg videre. Kom fignerne og portvinen på panden og lad det hele simre nogle minutter. Kom fløden ved og lad det stå til fløden begynder at tykne.
Smag til med salt, peber, eddike og lidt friskplukket timian.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top