Crostini med lardo og timianblomster

Crostini er noget af det nemmeste at smide på bordet inden det rigtige mad. F.eks. smart til sultne gæster, der tøffer hvileløst omkring med et glas i hånden, mens du selv knokler i køkkenet
De her er lavet super simpelt med det italienske charcuteri lardo, som du kan købe i gode italienske specialforretninger.
Lardo er saltet, modnet svinespæk (jep, rent fedt!) som er krydret med rosmarin og andre krydderurter. Lige som med bacon trækker saltet væsken ud af fedtet og slutproduktet lardo er er super delikat produkt, som er silkeblødt i konsistensen, smager fantastisk og de fine tynde skiver bogstaveligt talt smelter i munden.
Af samme grund skal det ikke smides på alt for varmt brød, for så forsvinder det for øjnene af dig.
Lige nu blomstrer vores timianplanter, så derfor er der drysset små bloster på – almindelige grønne blade vil også gøre sig fint.

Crostini med lardo og timianblomster
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15 min
Ingredients
  • Tynde skiver daggammelt brød
  • Ultratynde skiver lardo
  • Timianblomster – eller bare timiankviste
Instructions
  1. Rist brødskiverne gyldne på begge sider og køl dem en anelse af.
  2. Læg en skive lardo på hver.
  3. Pynt med lidt timianblomst

 

Crostinin med lardo

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top