Cremet kartoffelsuppe med cheddar og bacon

Hvem siger, at kartoffelsuppe skal rime på kartoffelkur? Eller slankekur for den sags skyld?
Denne her rimer ikke på nogen af delene. Det er et par kartofler, der får selskab af fuldfed cheddar og en humpel bacon i en attraktiv treenighed. Var der nogen der sagde kolesterol???

Til to personer skal du bruge

  • 6 store kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 150 gram bacon
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist timian
  • 700 ml grøntsagsfond
  • 1/2 dl fløde
  • 100 gram rød cheddar
  • Lidt persille
  • salt og peber

Sådan gør du:
Skær bacon i tern og sauter det i lidt olivenolie i en gryde. Når det er sprødt og lækkert hiver du det op og sætter til side.
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i gryden med det resterende olivenolie.
Skræl kartoflerne og kom dem i gryden sammen med timian, lautbærblad og grøntsagsfond. Lad det hele simre i ca 20 minutter – eller indtil kartoflerne er helt møre.
Hiv laurbær og timiankvist op og blend suppen til den er jævn. Kom fløden og bacontern i.
Riv osten og tilsæt den under omrøring. Kog hurtigt suppen op. Smag til med salt og peber og drys med lidt hakket persille inden servering.

Cremet kartoffelsuppe med cheddar

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top