Creme catalana er spaniernes pendant til den franske creme brule. Ligheden er slående, og hvem der kom først, skal være usagt.
Forskellen består i tilberedningen: hvor franskmændende får deres creme til at sætte sig over vandbad, får catalonierne deres creme til at sætte sig med en smule majsmel.
I catalonien smager man også ofte den klassiske creme til med lidt kanel og citron, hvor franskmændene er mere til vanilje i den klassiske variant.
Den spanske creme er en smule nemmere at tilberede, og så er den en fin afslutning på en god tapas-aften.

Du skal bruge

6 æggeblommer
150 gram sukker
2 spsk majsmel
1 vaniliestang
Skal fra 1 citron
1 tsk orangeblomstvand (kan udelades)
1 tsk stødt kanel
1 dl fløde
5 dl mælk
Sukker til karamel-toppen
Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker lyse og luftige. Tilsæt majsmel, citronskal, vaniljekorn og kanel.
Varm mælk og fløde op til kogepunktet og tilsæt det forsigtigt æggemassen. Hvis du bare pøser det hele i, koagulerer æggene.
Kom massen tilbage i gryden og varm op til kogepunktet. Varm igennem indtil massen er let tyknet.
Fordel cremen i små skåle og sæt på køl i mindst et par timer, så cremen sætter sig.
Inden servering drysser du et tyndt lag sukker på toppen og karameliserer toppen med en lille gasbrænder.

Crema catalana

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top