Cookies med marshmellows, chokolade og whisky

Søde ting og desserter er ikke min spidskompetence. Jeg kompenserer altid min manglende indsigt i det søde køkken med at putte grøntsager, bacon og andet kød, samt alkohol i. En anden taktik er at lave alt større! På den måder kommer jeg tættere på min comfort zone. Denne gang gik det ud over en portion cookies, der fik et skud whisky (Glenrothers) og blev halvstore.

Portionen rækker til 12-14 stk.

Du skal bruge:
250 g mel
½ tsk natron
1½ tsk bagepulver
140 g smør (stuetemperatur)
250 g brun farin
2 tsk vanillesukker
1 æg
4 cl. whisky
1oo g. mørk chokolade, grofthakket
70 g. marshmellow, i stykker på størrelse med en negl
70 g. mandler
1 tsk. salt

Sådan gør du:
Sart med at riste mandlerne i lidt olivenolie på en pande, til de bliver gyldne. Det tager ca. 5 minutter. Salt dem og til dem stil side, så de kan køle af og hak dem groft.

Pisk smør og brun farin i 5 min. Tilsæt æg og pisk godt. Tilsæt herefter mel, natron, bagepulver, salt og vanillesukker, og pisk videre til det hele er bladet (start
forsigtigt!) Ælt chokolade, marshmellows og mandler i dejen.

Form 12-14 kugler og læg på bageplade med god mellemrum imellem. Bag dem i 15 min ved 175 grader. Det er nok smart at fordele dem på to plader.

cookies_marshmellows2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top