Cook the book: tacos de tinga – tacos med krydret svinekød

Opskriften her er fra kogebogen “Ægte Mexicanske Tacos”, som er proppet med klassiske og udfordrende opskrifter på taco-fyld. Selv foreslår bogen, at hvis du kun vil lave én slags fra bogen, skal du vælge denne her.
Som foreslået, så gjort. Og der var bestemt ingen fortrydelse at spore bagefter. Det her er en uforskammet god opskrift!
Fyldet bliver pulled pork agtigt i konsistensen og er proppet med krydderier. Chilistyrken vælger du selv.

Denne portion giver fyld nok 3-4 personer

Du skal bruge:
400 gram nakkekam (Vi brugte øko stegeflæsk i skiver)
Lidt olivenolie
1 chili
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1/2 dåse flåede tomater
1 dl vand
1 boullionterning (høns)
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
2 laurbærblade
1 lille nip allehånde
1 lille nip muskatnød
Salt
1 tsk honning

Server med frisk koriander

Sådan gør du: 
Skær kødet i store terne og kom det i en varm gryde sammen med 1 spsk olivenolie. Brun det på alle sider. Kom så alle de andre ingredienser ved og lad retten småkoge under låg ved jævn varme i ca 2 timer eller til kødet er fuldstændigt mørt.
Tilsæt evt mere vand undervejs, hvis retten koger tør.
Tag til sidst låget af og lad retten koge indtil det meste væske er fordampet. Smag til med salt og honning og pluk/riv kødet fra hinanden til de er i små stimlede stykker.
Server retten sammen med varme tortillaer, syltere rødløg og frisk koriander.

Taco med krydret svinekød

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top