Cook the book: Pandestegte sorte oliven fra “Antipasti”.

“Olive nere fritte” hedder denne lille oliven-hapser fra Italiens sydspid, som ret beset er en sort oliven, der er varmet op og har fået lidt chili-spark. Opskriften er fra “Antipasti, ciccette og andre italienske småretter” og er en hyggelig antipasti, du kan ryste sammen på under fem minutter.
Den er meget god at skrive sig bag øret, for du behøver ikke besøge en dur specialbutik for at købe oliven – de soltørrede i glas fra supermarkedet fungerer fint.
Men køb dem i olie, ikke i vand, og undgå for enhver pris de oliven der er udstenede på forhånd. Invister i stedet i en oliven-udstener. Du kan få dem for en flad halvtredser i gode køkkentøjsbutikker. 

Du skal bruge

  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 glas sorte, tørrede oliven
  • 2 tsk chiliflager
  • Flagesalt

Sådan gør du
Udsten alle oliven.
Varm oliven op på panden med de to fed hvidløg, som du lige giver et let pres, inden du smider dem på panden. Steg ved svag varme til olien dufter af oliven.
Kom olivenen på og vend dem rundt på panden i nogle minutter til de er gennemvarme. Tag dem op og drys med chiliflager og lidt salt.
Server varme eller lune.

:Pandestegte oliven

[adsenseyu1]

 

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top