Cook the Book: Pandestegte hasselnødder fra “Antipasti”

Fra de sydlige italienske himmelstrøg kommer denne lille snack, som er virkelig simpel og samtidig ret fascinerende. Opskriften er fra “Antipasti, ciccette og andre italienske småretter” og den er ret anbefalelsesværdig i sin egen enkelthed.
Ifølge bogen skal man bruger helt friske hasselnødder, og er man i den besynderlige situation, at man har beplantet sin 2 m2 altan i Indre By med et hasselnøddebudskads, jamen så giver det jo sig selv! Vi andre må så købe en pose i vores lokale supermarked, og ja, de har skaller – men hey! Vi har testet opskriften, og det går såmænd også.
Opkriften udelader noget, som jeg tror de fleste nordboer vil sætte pris på; salt.
Så kom lidt salt i melet og drys også lidt flagesalt på de friterede nødder.

Her er snack til 2-4 personer, men nu er du advaret; du kommer til at opleve, at du pludselig kan spise pænt mange nødder….

Du skal bruge: 

  • 100 gram hasselnødder
  • 1 æg
  • 2 spsk semula mel eller groft majsmel
  • Solsikkeolie til stegning
  • Flagesalt

Sådan gør du:
Vend nødderne i pisket æg og derefter i melet. Ryst nødderne i en si, så overskudende mel bliver siet fra.
Varm en pande med rigeligt olie. Når olien en rygende varm, vender du nødderne i og vender dem hurtigt rundt, så de bliver stegt på alle sider.
Vend dem ud på fedtsugende papir og drys med flagesalt inden servering.

Pandestegte hasselnødder fra "Antipasti"

 

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top