Cook the book: Napolianske røræg fra “Antipasti”

Fra Napoli har vi fået pizzaen, mozerellaen og tomatsaue. Og røræg med ansjos. Og halli hallo, det er noget der holder!
Opskriften er fra “Antipasti, ciccette og andre italienske småretter” let tilpasset af os, så den fik lige lidt mere tomat….og mozerella….
Bogen forslår, at man spiser retten som antipasti i små glas, severet med teske. Betyder det, at det er forkert, at spise den som morgenmad? Eller hovedret? Æg og ansjos er vanedannende, og når den så bliver omdannet til silkeblød røræg, tror man, at man kan leve af napoliansk røræg resten af sit liv.

Du skal bruge

  • 4 ansjosfileter
  • 4 æg
  • 70 gram smør
  • 125 gram friske tomaer
  • 1 kugle mozerella
  • En dusk frisk oregano

Sådan gør du:
Smelt smørret i en dyb pande og tilsæt ansjosfileterne. Steg dem ved svag varme, indtil de er smeltede. Skær tomater i små tern og vend dem i. Lad det hele simre yderligere i 10-20 minutter.
Skær mozeella i skiver og kom den ved, sammen med en spsk friske oreganoblade. Tilsæt letpiskede æg. Vend det hele godt sammen og rør let rundt indtil æggene er næsten stivnede. Tag retten af varmen og lad den stå et øjeblik, så æggene kan sætte sig helt.

Napoliansk røræg

[adsenseyu2]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top