Cook the book: moqueca / brasiliansk fiskesuppe

Denne fiskesuppe er næsten en stuvning, for den er fyldt med fisk, rejer og blæksprutte og en masse grøntsager i store stykker. Det hele har fået lov at simre i fiskefond og kokosmælk, og resultatet er bestemt en gentagelse værd.
Opskriften er fra kogebogen “Det sydamerianske køkken“, som formidler en række fantastiske opskrifter fra hele kontinentet.
Opskriften her er en gengivelse af den i bogen, hvor det anvendes kokosolie. Det skulle efter sigende give en fantastisk smag. Indrømmet, her er der brugt olivenolie i mangel af bedre. Vi har engang haft kokosolie i huset, men kunne simpelthen ikke finde anvendelsesgrundlag for det i det lange løb, så magtede ikke at købe en ny og ende op et helt glas endnu engang.

 

Cook the book: moqueca / brasiliansk fiskesuppe
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 200 gram fiskefilet (eks torsk, kuller, sej)
  • 150 gram tigerrejer (rå)
  • 150 gram blæksprutte skåret i ringe
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk palmeolie
  • 1 lille løg, hakket
  • 1 rød peber, i tynde skiver
  • 2 tomater, i tynde skiver
  • 1 rød chili, i skiver
  • 2 dl fiskefond
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 lime
  • Salt og peber
  • Lidt hakket persille
Instructions
  1. Skær fisken i store stykker og kom den i en skål med limesaft, salt og peber samt finthakket hvidløg.
  2. Varm olien op og steg løgene til de er gyldne.
  3. Snit grøntsagerne og del portionen i to. Kom halvdelen i gryden sammen med chilien.
  4. Tilsæt fisken og derefter resten af grøntsagerne.
  5. Kom fond og kokosmælk på og bring det hele i kog.
  6. Skru ned og lad simre i 10 minutter under låg.
  7. Tilsæt så rejer og blæksprutteringe og vend rundt. Varm igennem i 5 minutter og server.

 

brasilianskSupp1

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top