Opskriften her er fra kogebogen “Det sydamrikanske køkken”, som er rykket ned på en central plads i vores køkken, mens vi udforsker det store kontinents gastronomi. Denne her – øjensynligt chilenske mousse – har allerede opnået klassiker-status, og jeg vil på det kraftigste anbefale, at du får den prøvet af. Moussen spises med ristede skiver brød som en forret eller lille hapser.
Bogen foreslår egentlig, at man tilsætter noget mere husblas, så man kan vende den ud og servere den i skiver, men det syntes vi lige var spændende nok. 2 blade husblas giver en cremet, men stadig mousse-agtig konsistens.
I denne opskrift er også tilføjet ingredienser til en hjemmepisket mayonnaise. Det tager fem minutter ekstra, og er det hele værd.

 

Cook the book: Koriandermousse
Prep time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 1 bundt koriander
  • 3 forårsløg
  • 1 lille grøn chili
  • 150 gram græsk yoghurt
  • 1 æg
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk sennep
  • 2 dl olie
  • 2 blade husblas
  • Salt og peber
  • Revet skal fra en citron
Instructions
  1. Start med at lave en mayo: Pisk æg med eddike, sennep og lidt salt og peber. Pisk langsomt olien i dråbe for dråbe. Når massen binder, kan du tilsætte olien lidt hurtigere.
  2. Blød husblas op i en skål med koldt vand.
  3. Kom forårsløg, koriander, chili, yoghurt og mayonnaise op i en foodprocessor og blend til du har en jævn masse.
  4. Dræn husblassen og smelt den over svag varme. Pisk den i koriandermassen.
  5. Smag til med salt, peber og citron.
  6. Kom det hele i en skål og sæt på køl i mindst nogle timer, til den har sat sig.

 

koreandermousse1

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top