Confiterede hvide asparges i forkullet løgstøv og grønne urter

Hvad gør man, når man har lyst til en fancy asparges-ret? Man beder sin kæreste om at severe én nogle fancy asparges.
Og således tryllede han denne fine ret op, som ligesom ham selv kan meget andet end bare at være pæn.
Og mig? Ja jeg er bare køkkenskriver, men med et glas koldt hvidvin foran sig, er det nu heller det ikke værste man kan være.

Til to serveringer som forret skal du bruge

  • 1 grøn asparges
  • 4 hvide asparges
  • 2 æggeblommer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 forårsløg
  • Lidt grønne urter (her er brugt persille, løgkarse og citrontimian)
  • 200 gram smør (Yep!)
  • 50 stenbiderrogn

Sådan gør du:
Kom hvidløg og forårsløg i ovnen ved 250 grader indtil begge dele er helt sorte og forkullede. Køl af og riv fint på microplane eller rivejern til du har forkullet hvidløgs- og forårsløgpulver.
Hak de grønne urter ultra fint og vend dem sammen.
Smelt smørret ved lav varme.
Skær bunden af de hvide asparges og skræl dem. Kom dem i det varme smør og confiter dem i ca 7 minutter. Hiv dem og vend halvdelen i de hakkede urter og den anden halvdel i løg-støv.

Anret de hvide asparges med fine strimler af den grønne asparges, æggeblommen og stenbiderrogn.

Tip: Du skal bruge ret store mængder af smør for at kunne “confitere” de hvide asparges. Kun en lille del hænger ved. Resten kan du naturligvis gemme til næste gang du steger kød eller grøntsager.

Confiterede hvide asparges med stenbiderrogn og rå æggeblomme

[adsenseyu2]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top