Confiterede andelår med sortkål

Hvis du ikke er helt mættet af and og andefedt efter julens strabadser, så er det her en opskrift lige for dig. Hvis det skal være helt klassisk, skal anden være akkompagneret af kartofler ristet i andefedt. Med julens overflod i klar erindring kan det måske være lige i overkanten. Derfor blev kartoflerne skiftet ud med den sidste rest sortkål fra vores urbane have. Se på den som en lun og fyldig salat til andelårene. For at balancere de fede andelår lidt, er det en god finte at dryppe lidt rødvinseddike over inden servering.

Confiterede andelår er comfort food, når det er bedst. Faktisk er det en af de få ting, der kommer direkte fra en dåse, som er værd at spise. Har man altid et par dåser confit de carnard stående, er der altid basis for et god måltid. Det er jo bare et spørgsmål om at have kartofler, sortkål, savoykål, puy-linser eller grønne bønner på lager. Det bedste er næsten, at man kan gemme fedtet fra dåsen og bruge det til at confitere andelår,  hele kartofler eller bare bruge det til at stege i frem for smør eller olivenolie.

Du skal bruge:
2 confiterede andelår
300 g. sortkål
Andefedt til stegning
2 fed hvidløg
Et lille skalotteløg i tynde skiver
Lidt rødvinseddike
Salt og peber

Sådan gør du:
Star med at komme andelårene i ovnen ved 200 g. og steg dem indtil de er gennemvarme og skindet er sprødt. Det tager ca. 15-20 minutter.

Vask sortkålen og tør den. Hvis bladene er meget store, så skal den grove stilk fjernes. Hvis du har mange topskud er det ikke nødvendigt at fjerne noget som helst.

Varm en pande op med alidt andefedt og de to hvidøgsfed, som forinden er pillede og halveret på langs. Steg kålen til den falder sammen. Pas lidt på med at give kålen for lang tid, da kålen stadig gerne må have lidt bid. Krydder med salt og peber.

Server kålen med de tynde skiver løg og andelår –  dryp til sidst lidt rødvinseddike over andelårene.

confit_kaal1

[adsenseyu1]

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top