Selv om det ikke er grillsæson, kan der godt snige sig en coleslaw ind på menuen i ny og næ – fordi den gør sig fortrinligt til alle slags grillede og stegte, krydrede kødretter.
Coleslaw er en af de opskrifter der er svære at give “den originale” version af, Oprindeligt er den en vinagrette der marinerer grøntsagerne i nogle timer, selv om den mayonaise-baserede har vundet ret stor udbredelse. Vores variant er her.

  • 1/2 spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1 spsk sennep
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt og peber
  • 1 dl olie
  • 1 dl creme fraiche

Sådan gør du:
Lav en mayonnaise ved at piske æggeblomme med citronsaft, sennep og salt/peber.
Pisk olien i i en tynd stråle. I starten kun et par dråber – derefter lidt mere ad gangen.
Smag den til med salt og peber og vend den med cremefraicje.
Skræl gulerødder og løg og skær dem tyndt – gerne på et mandolinjern,
Vend grøntsagerne i dressingen og server.

[adsenseyu1]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top