I Danmark kender vi dem fra Tivoli hvor der altid er kø til den lille bod der sælger “spanskrør” i kræmmmerhus med kanelsukker, chokolade eller softice.
I Spanien spises de til morgenmad eller som snack døgnet rundt, hvor man dypper de sprøde stænger i en lun chokoladesauce.
  • 200 gram mel
  • 1/2 tsk salt
  • 10 spsk sukker
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1/2 dl olie
  • 1 vaniliestang
  • + 1 liter smagsneutral olie til stegning
Hæld vandet i en gryde og lad det koge op. Tilsæt mel, salt og sukker og rør rundt til du har en blød dej. Tag evt dejen op af gryden og ælt den lynhurtigt sammen. Tilsæt 1/2 dl olie (eller smeltet smør) og ælt det ind i dejen.
Lad den køle lidt af inden du tilsætter æg og vanilie. Nu har du forhåbentlig en fast men stadig blød dej, som du kommer over i en stofsprøjtepose med en ca 1 cm stjerneformet tylle. Dejen skal være så fast at den holder formen, men stadig så blød at den kan sprøjtes ud. Er den for fast kan du tilsætte en ekstra æggeblomme. Er den for blød, må du tilsætte en lille smule mere mel.
Hæld olien op i en lille gryde og opvarm den til ca 180 grader. Sprøjt massen ned i den varme olie, og klip dem af i den størrelse du vil have dem. Steg dem til de er let gyldne og læg dem på fedtsugende papir.
Drys med sukker eller flormelis inden servering, hvor en tyk chokoladesauce gør underværker.
Tip 1: Churros smager bedst varme, men kan også sagtens spises afkølede. De holder sig lækre i en lille døgn, og du kan derfor godt bage dem i god tid inden servering, og evt lune dem i en varm ovn.

20120923-174231.jpg

 

20120923-175104.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top