Chokoladefondant med råsyltede hindbær

Chokoladefondant er små, varme chokoladekager, men en flydende indre af varm chokolade. Med andre ord; ren godhed.
Udfordringen med chokoladefondant er, at man (=jeg) tit kommer til at give dem alt for lang tid i ovnen, fordi man vitterligt ikke synes, at en kage skal være næsten rå. Men det skal de altså i dette tilfælde.
Af samme grund er chokoladefondant en dessert du skal spise lun, næsten lige fra ovnen. Når den er kold bliver en halv-rå kage ikke helt så spændende.

I denne portion bliver der ca. 10 små kager

  • 3 æg
  • 100 gram sukker
  • 125 gram mørk chokolade
  • 75 gram smør
  • 65 gram mel
  • 100 gram frosne hindbær
  • 75 gram sukker

Sådan gør du 
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Smelt chokolade og smør og rør det forsigtigt i æggeblandingen. Kom melet ved.
Smør nogle små forme og fordel dejen.
Bages ved 190 grader i 7 minutter.

Hvis du er i tvivl om bagetiden, så prøv at bag en enkelt ad gangen til du får en fornemmelse af, hvor mange minutter de kræver.

Bland de frosne hindbær med sukker og rør godt rundt. Sæt det på køkkenbordet til det hele smelter sammen. Rør godt rundt inden servering.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top