Chokolade, basilikum, salt og olivenolie

Det her er ikke nogen egentlig opskrift – det er bare et virkelig godt tip på fire ting der passer ret godt sammen. Chokolade, olivenolie, basilikum og salt.

Det lyder ikke indlysende, men tro mig; det er det når du smager kombinationen.

På en favorit tapasbar i Barcelona har vi ofte fået serveret en luksuriøs dessert bestående af ristet brød med smeltet chokolade, et drys flagesalt og et godt skvæt olivenolie. Nogen gange serveret med lidt vaniljeis eller fed creme. Så smagspaletten var ikke helt fremmed, da vi fandt på at invitere basilikum ind i det gode selskab.

Kunsten er ikke at pøse en masse klistret olie på eller for den sags skyld drysse for rundhåndet med saltet. Men en smule god ekstra jomfru olivenolie og en anelse flagesalt kombineret med lidt cremet chokolade får de tre ting til at fremhæve hinanden til perfektion. Basilikummen givet et suverænt krydret modspil.

Denne er lavet med en stærkt vanedannende mørk chokolade med karamelcrunch og havsalt, men du kan gøre kunsten efter med en anden kvalitets mørk chokolade. Til gengæld skal du ofre penge på en god olivenolie og unde dig selv at købe noget godt flagesalt. (Eks. Maldon eller Læsø-sydesalt)

Du kan servere de fire små hapsere som en lille afterdinner-ting.

  • 50 gram mørk chokolade
  • Et lille skvæt god olivenolie
  • Rød basilikum
  • Lidt flagesalt

Sådan gør du:
Bræk eller skær chokoladen i mundrette, ikke for store bider. Læg hvert stykke chokolade oven på et basilikumblad. Drisl lidt olivenolie ovenpå og drys forsigtigt med saltet.

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top