Cheapass: Kyllingebryst med havtorn, forårsløg og æbler

Sensommeren er det absolut fedeste tidspunkt at være en mad-fedeterøv på. Det er muligt at gå på et godt gammeldaws æblerov og få stukket hænderne til blods ved at sanke havtorn. Hyben er der rigeligt af, men husk at plukke dem over hundetis-højde. Hvis man er lidt af en bær-oholiker med officielt medlemsskab af ABP (anonyme bærplukkere), der der rig mulighed for at få et hurtigt fiks med ribs, stikkelsbær og brombær.

I nedenstående opskrift, er den indre nærigrøv sluppet løs og der er bleve sanket æbler og havtorn i rigeligt mål. Ikke alene er æblerne og havtornen gratis, set smager også godt.

Især frisktplukkede æbler er en helt særlig fornøjelse, sammenlignet med de der gassede oldtidsfund, man kan købe i plastikposer. De æbler skal man næsten være arkæolog for at sætte pris på. Det er også en helt særlig fornøjelse at arbejde for føden, hvilket man kommer til med havtorn. Det er i hvert fald ikke smertefrit. Forårsløg, kyllingebryst og pecorino er købt i supermarkedet. Er man lidt frisk, kunne man sikkert også sanke det, men det vil jeg fraråde, og det er sikkert også kriminelt.

Kyllingebryst med havtorn, forårsløg og æbler
Ingredients
  • 2 kyllingebryster
  • 1 bundt forårsløg, klargjorte
  • 2 æbler, i både
  • En håndfuld havtorn
  • Lidt revet pecorino
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. krydderurter
Instructions
  1. Start med at komme lidt olie og salt på en pande og steg kyllingebrysterne 8-9 minutter på hver side, ved middel varme. Hvis du har lidt krydderurter i haven eller på altanen, kan de også tilføjes panden nu.
  2. Når kyllingebrysterne er færdigstegte, fjernes de fra panden og stilles til side under lidt sølvpapir.
  3. På selv samme pande, steges halvdelen af æblebådene og halvdelen af havtornebærene ved høj varme. Æblerne skal lige tage lidt farve.
  4. Kom herefter forårsløgene på panden og steg videre i et par minutter til forårsløgene er gennemstegte, men ikke overtilberedte. Drys det hele med lidt salt.
  5. Kom kyllingebrysterne på en tallerken og andret med forårsløg stegte æbler, rå æbler, havtorn og et godt drys pecorinog og peber.

 

kylling_havtorn1

 

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top