Cheapass: Blomkålsuppe med sprøde pecorino-croutoner

Suppe er billig mad – og sundt mad. Og en kvik måde at få en masse grøntsager på. Men det behøver ikke være kedelig mad. Hvert fald ikke hvis du kæler lidt for den.
Denne her er lavet på et helt frisk blomkålshoved, som du kan få lige nu og suppen kogt fra en god frilandskylling. Vi har købt en hel kylling og skåret hhv. lår og bryst fra. Resten kommer man ned i en gryde og koger fond på. 
Til at tilføre lidt crunchyness er der sprøde croutoner med friskrevet pecorino. Det er med andre ord “cheapass” på den fede måde.

Blomkålsuppe med sprøde pecorino-croutoner
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 1 lille blomkål
  • 1 lille løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 liter hønse- eller grøntsagsfond
  • 1 stor spsk creme fraiche
  • 1 dusk persille
  • 6-8 skiver daggammelt brød
  • Lidt pecorino
Instructions
  1. Hak løget og sauter det i en gryde i lidt olivenolie.
  2. Skær blomkålen ud i buketter og kom det ned i gryden, hvor det sauteres med i et par minutter.
  3. Tilsæt fond til det dækker og kog suppen til blomkålen er mør.
  4. Tag en stavblender og blend suppen til den er fin.
  5. Kom creme fraichen i og blend yderligere.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Rist brød-skiverne i ovnen til de er let sprøde.
  8. Riv pecorionen og kom ovenpå brødskiverne.
  9. Sæt brødet tilbage i ovnen til osten er smeltet.
  10. Drys med persille.

Blomkålsuppe med pecorino croutoner

[adsenseyu2]

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top