Ceasar salad – på en måde

Den originale ceasar salat indeholder faktisk ikke to af de basisingredienser mange af os forbinder med en ceasar-salad: Bacon og kylling.
Så egentlig er det svært at sige, hvad der udgør en ceasar-salat. Er det den gode ceasar-sauce? Eller er det kylling-bacon kombinationen?
Denne salat indeholer nogle af basisingedienserne. Vi kan dog godt lide at komme lidt tomat ved. Og i mangel på æggeblommer/for at få en lidt lettede dressing (!) valgte vi at lave en dressing med cremefraiche i stedet. Nej det er nok ikke en ceasar salat. Men den smager ret meget derhed ad.

  • 2 kyllingebryster
  • 4 skiver god bacon
  • To store håndfulde sprød salat
  • 2 tomater
  • 2 skiver hvidt brød
  • Olivenolie
  • 1 1/2 dl Cremefraiche
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk ansjossauce (alternativt 2 ansjoser)

Sådan gør du:
steg bacon sprødt på panden og sæt det til side. Skær brødet i tern og rist det i baconfedtet til de bliver sprøde og gyldne, og sæt dem til side.
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og steg dem ved medium varme ca 3-4 minutter på hver side – eller til den er mør men ikke tør. Stil dem til side.
Lad en dressing af cremefraiche, olienolie, salt og peber. Smag til med engelsk sauce og lidt ansjossauce (import fra Spanien) alternativt et par blendende ansjosfileter.
Skyl salaten og fordel tomatskiver,  bacon, skiver af kyllingebrystet, croutoner og dressing på salaten.

ceasarsalad

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top