Carpaccio med ristede mandler, basilikum og syrlig creme

[adsenseyu2]

De fleste har vel prøvet at spise carpaccio, og enten elsker eller hader man det.
Vi har skam prøvet at servere carpacchio for gæster som så helt forskrækkede ud, da de rå skiver af okseindelår eller mørbrad på tallerkenen. Vi har også oplevet at bære de urørte tallerkner tilbage i køkkenet.
Det er lidt en mundfuld for mange at vænne sig til smagen (og synet) af råt kød, men hvis man kan komme overens med den tanke, er carpacchio noget af det mest appetitvækkende man overhovedet kan sætte tænderne i.
De fine og tynde skiver er helt anderledes en den lidt voldsomme steak tartare.

Det er selvfølgelig ret vigtigt at oksekødet er af super god kvalitet. Bed din (gode!) slagter om at skære dig et par tynde skiver. Vores slagter har for vane at skære nogle gode stykker, som han derefter banker helt flade mellem to stykker smørrebrødspapir. Det bliver det også papirtyndt af. Og ja: oksekødet er vældig dyrt i kilopris – til gengæld kan du nøjes med 50-100 gram pr person.

  • 100-200 gram mørt okseindelår eller mørbrad
  • en håndfuld smuttede mandler
  • en dusk basilikum
  • En hjemmegjort mayonaise rørt op med masser af citronsaft, så den bliver tynd og syrlig

Sådan laver du carpaccio:
Start med at riste mandlerne på en tør pande. Kødet banker du papirtyndt, hvis det ikke allerede er sket fra slagterens hånd, anretter de
t på tallerkener, giver et par skvæt mayonaise, drysser med hakkede mandler og plukket basilikum og serverer. Slut færdig.

20130129-141421.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top