Cantucci med mandler, hasselnødder og tranebær

Cantucci biscotti de prato hedder de tørrede, toscanske småkager, som opfører sig ualmindelig pænt med en kop espresso eller et glas vin santo.

Den klassiske opskrift kan du finde her, men hvad du fylder i dem af tørre lækkerier er sådan set valgfrit. Her kommer de i en laber version med tørrede tranebær som giver dem en delikat friskhed.

  • 100 gram mandler
  • 100 gram hasselnødder
  • 100 gram tørrede tranebær
  • 50 gram smør
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • Skal fra 1 citron
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 gram mel

Sådan gør du:
Smut mandlerne og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.
Rist hasselnødderne i ca 10 minutter ved 200 grader. Når skallen begynder et blive mørk og slippe nødden er de klar. Tag dem ud og nulr skallerne af i et rent klæde.
Pisk sukker og smør let. Tilsæt æggene et ad gangen. Kom citronskal, bagepulver og melet ved. Ælt nødder og tranebær i dejen og saml den.
Del dejen i fire lige store dele og tril af dem til en tæt pølse. Bag pølserne i ca 15 minutter ved 200 grader og lad dem køle lidt af.
Mens den stadig er lun skærer du pølsen ud i tynde skiver på tværs. Læg skiverne på bagepapiret og bag videre i ca 10 minutter til kagerne er helt tørre.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Du har ikke fået æggene med i din opskrift på CANTUCCI MED MANDLER, HASSELNØDDER OG TRANEBÆR. Ser ellers rigtig god ud og må prøves næste gang der skal bages biscotti herhjemme.

Top