Herhjemme er “Biscotti” vist en almindelig betegnelse for italienske småkager. Men egentlig er Biscotti en generel betegnelse for dobbeltbagte småkager. Den slags hårde, sprøde småkage vi alle kender som “Biscotti” og får serveret til kaffen på cafeen, hedder “Cantucci biscotti di Prato” – eller slet og ret Cantuccini.
“Canticcini” er klassiske italienske mandelsmåkager – derfra kan man freestyle med andre nødder, chokolade, tørret frugt, kanel, anis og så videre. Det her er en grundopskrift, og du kan selv fylde dejen med flere lækkerier.
De oprindelige kager var bagt uden æg og fedtstof, men ofte også med pinjekerner. Denne opskrift er lavet med en smule smør og lidt æg, som gør dejen nemmere at arbejde med.
Kagerne er pragtfulde til en kop stærk kaffe – endnu bedre til et glas Vin Santo – klassisk toskansk dessertvin – som du kan dyppe kagerne i.
Ingredienser
- 200 gram mandler
- 300 gram mel
- 160 gram rørsukker
- 50 gram smør
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- skal fra en citron
- Lidt salt
Sådan gør du
- Smut mandlerne og rist dem i ovnen til de er gyldne og lækre.
- Pisk smør og sukker sammen
- Tilsæt æg, mel, citronskal, bagepulver og mandler.
- Ælt dejen sammen til en ensartet masse:
- Del dejen i fire lige store dele. Tril hver del til en ca 20 cm lang pølse, og læg den på bagepapir.
- Tryk pølsen lidt sammen, til den er ca 2 cm høj.
- Bag den i ovnen i ca 15 minutter ved 200 grader.
- Når den er bagt tager du den ud og køler den lidt af. Mens den stadig er lun skærer du pølsen ud i tynde skiver på tværs.
- Læg skiverne på bagepapiret og bag videre i ca 10 minutter til kagerne er helt tørre.
Pingback:Råvarecirkus | Cantucci med mandler, hasselnødder og tranebær | 17. september 2013
|