Butterfly-grillet kylling med citron-timiansmør

Butterfly-betegnelsen er naturligvis afledt af den sommerfugle-lignende form, som kyllingen får, når den ligger smattet ud på skærebrættet. OK – det kræver muligvis lidt fantasi…
Metoden er voldsom smart, fordi det tager kortere tid at grille den, og samtidigt bliver den jævnt tilberedt over det hele. Med andre ord er du ude over at brændt skind og råt lårkød, som du måske indimellem har oplevet, når du smider tam-fugle på grillen.
Er det så bare en grillet kylling, spørger du?
Noap, for så er der jo lige det med smørret. Teknikken er at løsne skindet og proppe krydret smør ind under det. Således får du verdens mest velsmagende og saftige brystkød.

  • 1 kylling
  • 50 gram smør
  • Skal og saft fra en citron
  • 1 fed hvidløg
  • En dusk timian (gerne citrontimian)
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Frigør kyllingen for sin rygsøjle – gerne med en fjærkræsaks – og bred den ud på et skærebræt.
Du kan se her, hvordna man laver den operation.

Bland smørret med citronskal, finthakket hvidløg og finthakket timian.
Løsn skindet på brystet med to fingre og fordel smørret under skindet. Luk til så meget du kan – evt med en kødnål – så smørret bliver på sin plads og ikke løber ud, når det smelter.
Smid dyret på grillen. Først på undersiden og derefter på brystsiden. Når skindet er sprødt og benet let falder fra kroppen, er den mør og klar til at smide på bordet.

Spis kyllingen med kartoffelsalat, salat, godt brød eller som her, grillede grøntsager på spyd.

Butterfly kylling med citron-timiansmør

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top