Indrømmet, det er muligt at man skal være en smule tømmermændsramt for at kaste sig ud i at lave en butterdejsvaffel med kød i… eller også skal du bare være en gennemsnitlig amerikaner. Der skulle efter sigende være steder i God´s own country, der servere high-end waffels and fried chicken with maple sirup i staterne – tag den noma!

Man skal se på det belgiske vaffeljern som køkkenmaskinernes svar på bacon. Det redskab der kan og skal bruges til alt. Derfor vil vi her på råvarecirkus den næste måned, udelukkende lave alle dagens måltider i et vaffeljern.

Upålidelige kilder (Thomas fra madetmere.dk) har informeret om, at belgierne ikke selv spiser de belgiske vafler, men overlader det til turisterne – lidt ligesom smørrebrød hos Ida Davidsen.

Du skal bruge:

  • 2 plader frossen butterdej eller samme mængde af den hjemmegjorte slags, hvis du er ambitiøs
  • Lidt overskuds gås eller and fra en hel steg
  • 3 dl. creme fraiche 38%
  • Smør
  • Salt og peber

Belgisk vaffeljern

Sådan gør du:
Start med at varme vaffeljernet op. Når den er helt varm, smørres fladerne med lidt smør. Halver butterdejspladerne, så de passer ned i vaffeljernet. Læg ført en butterdejsplade på, kom herefter lidt gås eller and på og krydder med lidt salt og peber. Slut af med at komme en butterdejsplade ovenpå.

Mens vaflerne steget gyldne, røres creme fraichen op med lidt salt og peber. Server det lune vafler med creme fraiche.

 

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top