Bulgogi – grillet kød på koreansk

Bulgogi er koreansk grillet kød, (oksekød, svin eller kylling) der er marineret i en marinade, der primært består af chili, sojasauce og sukker.  Kødet kan spises sammen med ris, som fyld i wraps med salatblade eller som fyld i koreanernes svar på pitabrød: hoddeock.

Bulgogi skulle betyde noget i retningen af “ildkød” på koreansk, hvilket selvfølgeligt refererer til, at kødet traditionelt grilles. Man kan også, (men der er helt uden for nummer og fuldstændigt uautentisk), stege kødet på en pande eller komme det under grillen i ovnen. Hvis man skal være meget korrekt, skal kødet grilles på en bordgrill, der er bygget ind i et bord eller en bowlerhatlignende tingest, der kan sættes ovenpå bordet (eller en kombi af begge).

Da vi var i Kyoto for flere år tilbage og var lige ved (men også kun lige ved!) at få nok af kaieseki, var det en befrielse at traske ind i en koreansk grillbiks i en sidegade og køre all you can eat wangu grillet på en sådan bordgrill ned i svælget. Og det var samtidig første gang, at vi smagte bulgogi. Siden er vi stødt på en variant i streetfood boden Kopan.dk ved Torvehallerne og fik deraf lyst til at vække den koreanske kødret til live igen.

Nedenstående opskrift er lavet på en lille økogris, men grisen kunne også sagtens erstattes med oksekød eller kylling, hvis man er mere til det.

Bulgogi

Ingredienser

  • 400 g. svinekød, f.eks. nakkekoteletter
  • 3 forårsløg, hakket
  • 1/2 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 spsk. gochyuang (koreansk chilipasta)
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. mirin (sød risvin)

Sådan gør du

  • Snit svinekødet i tynde skiver
  • Bland alle de øvrige ingredienser til en marinade
  • Kom kødet i marinaden og lad det marinere så lange du har lyst, men mindst en time
  • Kom kødet i en ovnfad og bag det i ovnen i 20 minutter ved 200 grader - vend kødet undervejs
http://raavarecirkus.dk/bulgogi-grillet-koed-paa-koreansk/

bulgogi1

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top