Det her er en af de opskrifter, vi bestemt ikke kan tage æren for. Den tilfalder alene fru Mette Blomsterborg, der efter alt at dømme har fået fortalt danskerne, hvordan en brunkage skal smage. Dette er blot en ydmyg gengivelse, og dem er der virkelig mange af på nettet.
Men hvis du heller aldrig helt har forstået brunkagens berettigelse, så vent til du får afprøvet hendes opskrift, som ubetinget er brunkagernes konge.

  • 250 gram smør
  • 250 gram brun farin
  • 125 gram lys sirup
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 150 gram smuttede mandler
  • 60 gram kandiseret appelsinskal
  • 500 gram mel
  • 2 tsk potaske

Sådan gør du:
Smelt smør, farin og sirup og varm det op til ca. 70 grader.
Bland mel, krydderier, mandler og appelsinskal i en skål.
Bland potaske med en spsk koldt vand og kom det i melblandingen. Tilsæt derefter sukker/smør massen og rør det hele godt sammen til du har en fast og ensartet masse.
Kom blandingen i en firkantet form beklædt med bagepapir. Pres massen godt sammen, og sæt til afkøling på køkkenbordet til næste dag.
Næste dag kommer du massen ud på et skærebræt. Del dejen i nogle baner og skær tynde skiver. Læg skiverne på bagepapir og bag ved 180 grader i ca 8-10 minutter eller til de virker sprøde og gyldne.

[adsenseyu2]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top