Bruchetta med kyllingelever, hvidløg og merian.

Herhjemme kan vi godt lide dyr. Levende såvel som i parteret form. Da vi respekterer dyret – og det faktum at vi slår dem ihjel for at spise dem – er vi store tilhængere af man spiser hele dyret. Også indmaden!

Heldigvis er det ikke et postulat der er svær at leve op til – for det de andre levner, er mærkelig nok tit det bedste på dyret. Og lever smager fantastisk. Fra kalv, svin, lam eller kylling.

  • 400 gram rensende kyllingelever
  • 4 skiver daggammelt brød
  • Olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor skalotteløg
  • 1 lille chili
  • Et par stilke frisk merian
  • En sjat hvidvin
  • 1/4 dl fløde
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at riste brødet i lidt olivenolie.
Hak løg, hvidløg og chili, og rist det lynhurtigt på en varm pande i lidt olivenolie. Tilsæt kyllingeleveren, som først er skåret ud i halve. (Husk at fjerne blodsamlinger)
Steg leveren i ca to minutter, og hæld lidt hvidvin ved, og tilsidst fløden og hakket merian. Lad det hurtigt koge op, og anret det hele på brødet.

Spis med en grøn bitter salat. Der er rigelig mad til to personer. Er der noget tilovers er hunden en lykkelig aftager – men hvorfor levne, når man kan spise det selv?

TIP 1: Gennemstegt lever smager lige så forfærdelig som du husker det! Husk derfor kun at stege den ganske kort – den skal stadig være rosa indeni!

20120814-182213.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top