Helt seriøst. Der er ingen photoshoppet farvestyring, på det her billede. Brombærsorbet får bare den vildeste kulør, og hvis man også spiser lidt med øjnene, så har man allerede samlet appetit, når man kaster et blik ned i den kørende ismaskine.
Brombær smager fantastisk som sorbet, fordi den mørke, dybe bitterhed, som bærret har, giver et spændende modspil til alt det søde.
Sorbet er super let at lave, og resultatet bliver lige så godt som de bedste isbutikkers. Men du skal altså bruge en god ismaskine med kompressor – ellers kommer du ikke så langt.
Du kan godt smide den i fryseren, men da de fleste frysere fryser ved -18 grader, og isbutikkerne fryser deres ved betydeligt højere temperaturer, vil du opleve, at du ender med en kedelig, iset og hård masse. Så spis den helst, når den er helt frisklavet.
Ingredienser
- 400 g brombær
- 400 ml vand
- 200 g sukker
- Saft fra en citron
Sådan gør du
- Kom alle ingredienerne i en blender og blend
- Si massen og kasser kernerne
- Kom det hele i en gryde og lad det simre til sukkeret er opløst
- Køl helt af - gerne natten over i køleskabet
- Frys massen i en ismaskine og server med det samme