Bread and butter pudding med peanuts, lime og kokosmælk

Bread and butter pudding er en klassisk engelsk reste-dessert, der på snedigste vis omdanner de sidste rester hvedebrød til en lækker og cremet pudding.
Den klassiske er med rosiner og vaniljecreme, men du kan fylde den med alverdens frugter, nødder og chokolade.
Efter at have bagt alt for mange chokolademuffins for nyligt (Det burde ikke kunne ske!) valgte vi at give dem samme tur. Nu med et asiatisk twist af lime, kokos og peanuts. Behøver jeg sige, at det er en rigtig god ide?

  • Nogle gamle muffins, skærekager eller en humpel hvidt brød
  • Skal fra en øko-lime
  • En håndfuld peanuts
  • 25 gram smør
  • 2 æg
  • 60 gram sukker
  • 1 lille dåse kokosmælk

Sådan gør du: 
Skær kagerne i skiver og læg dem i bunden af et smurt ildfast fad. Drys rundhåndet med peanuts og riv lime-skal over. Fordel smørret i nogle klatter.
Varm kokosmælken til det lige begynder at “bløppe” og tag det af varmen.
Pisk æg og sukker til luftig æggesnaps og hæld den varme kokosmælk over i en tynd stråle, mens du pisker.
Fordel kokos-æggemassen og kage-fyldet og lad det trække 10 minutter, før du bager den ved 180 grader til den er gylden på toppen. Lad den stå og blive lidt lunken inden du serverer den med en stor skefuld cremefraiche.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top