Bread and butter pudding med chokolade og nødder

Selv om det ikke er med vores gode vilje, ender der somme tider med at blive smidt en humpel alt for tør brød ud. (Selv om nogen i huset insisterer på at samle stumperne sammen og lave rasp ud af det….)
Men kage derimod! Kagerester bør man under ingen omstændigheder smide ud!
Er du brændt inde med et par gode muffins, en humpel sandkage eller bare nogle skiver hjemmebagt hvedebrød, så er bread and butter pudding den redningsplanke, der bringer livet tilbage til dine rester.
Det kan laves både med almindelig brød og kagerester. Bruger du almindelig brød skal du måske overveje at tilføre retten lidt ekstra smør og sukker. Opskriften her er bare en grundopskrift, og du kan tilsætte det du lige har i skabene. Chokolade og nødder er altid godt, men har du et æble, kan du skive det og komme det i. Rosiner smager også skønt, lige som alle mulige andre tørrede frugter gør det.
Bread and butter pudding skal helst spises umiddelbart efter, den er lavet, så lav hellere lidt mindre portioner over nogle gange – ellers ender du jo bare med at smide endnu mere mad ud!

Bread and butter pudding med chokolade og nødder

Ingredienser

  • 200 gram daggammelt brød eller kage
  • 50 gram chokolade
  • 2 spsk blandede nødder
  • 25 gram smør
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk sukker

Sådan gør du

  • Skær brødet i mindre bidder og kom dem i en form.
  • Læg stykker af smør ind imellem brødet.
  • Hak chokolade og nødder og drys over puddingerne.
  • Pisk æg og mælk med de to spsk sukker.
  • Kom æggemassen i formene.
  • Drys med det sidste sukker.
  • Bages i ovnen ved 180 grader i ca 10-12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
http://raavarecirkus.dk/bread-and-butter-pudding-med-chokolade-og-noedder/

breadbutterpuddingchoc1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top