Bread and butter pudding med æble og whisky-fyldte rosiner

Man kan altid lave Bread and butter pudding, men det er smartest at lave en dag hvor man alligevel har et halvt hjemmebagt hvedebrød man alligevel ikke fik spist. Den er bedst lige fra ovnen, men kan også sagtens spises dagen efter.

  • 8-10 skiver god hvedebrød der alligevel skulle smides ud
  • 100 gram smør
  • 1 æble
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1/2 dl blend whisky
  • 50 gram sukker
  • Stødt kanel
  • 2 æg
  • 4 dl sødmælk

Sådan gør du:
Smør først et ildfast fad, derefter brødskiverne. Skær brødet i store stykker og læg dem lagvist i fadet. Æblet skæres i skiver og lægges ind mellem brødet. Rosinerne – som først har trukket i whisky et par timer – drysses over, sammen kanel.
Pisk æg og sukker og varm mælken op. Mælken hældes over de piskede æg. Hæld blandingen over brødet og lad det trække en halv times tid. Derefter skal den bages ved 200 grader i ca 20 minutter, eller til overfladen er gylden og æggemassen har sat sig.

TIP 1: Nødder, chokolade, pærer, bær…det meste går an som fyld i en bread and butter pudding. If you can think it, you can make it….

20120813-224617.jpg

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top