Brændenældesuppe med pocheret æg, trøffelolie og baconknas

Der behøver hverken gå spejder eller friluftsekspedition i den for at spise brændenældesuppe. Lige nu skyder brændenælderne i vejret, og de fine topskud er efter sigende rige på jern og andet godt. Derudover er de eminent velsmagende, og med et cremet pocheret æg, lidt baconknas og noget godt brød, er det en fræk sommerret.

Tip: Prøv at pluk dine brændenældeskud et sted, hvor naboerne ikke lufter alt for mange hunde.

  • 1 liter hønsesuppe/fond
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 gram brændenældeskud
  • 2 dl cremefraiche
  • 4 skiver god bacon
  • 2 æg
  • Lidt trøffelolie

Sådan laver du brændenældesuppe
Steg baconskiverne på en varm pande til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir og sæt dem til side.

Sauter løg og skiver af porre i lidt olivenolie. Det må ikke tage farve.
Varm fonden op til i en gryde. Pil de friske brændenældeskud fra stænglen og kom dem ned i en blender, hæld fond på og blend. Tilsæt cremefraiche, og smag til med salt og peber.

Nu til æggene: Læg lidt husholdningsfilm hen over en kop. Slå et æg ud i koppen, dryp med nogle dråber trøffelolie og bind filmen stramt om ægget. Gør det samme ved det andet æg.
Læg ægge-pakkerne ned i kogende vand og pocher dem i ca. 3-4 minutter. De skal være let faste udenpå.
Hæld suppen i tallerkner, kom et pocheret æg ved og drys med finthakket bacon.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top